نورهان مؤسسة الموقع
• آاحتراآم قوانين المنتديـ||° : • الجنسًـِـِ ||° : انثى • الآبرآجـِـ||° : • عًدد مشآاركتي ||° : 1974 • بلدك||° : مصر • عَرفت المِنتدىً منـِـِ ||° : غير ذلك نقاط : 58814 تقيم الموضوع : 24 تاريخ التسجيل : 24/01/2010 الوظيفة : تلميذة
| موضوع: فراخ مشوية الأربعاء مارس 17, 2010 4:17 pm | |
| و عرفت طريقة جميلة جداً للفراخ المشوية اهم حاجة انها سريييييييييييعةفقلت اما اشارككم بهامش محتاجة وقت في التتبيل ولا اي حاجة خااالصبصوا بأه بنجيب الفرخة و نتبل في عظمها من جوة بالملح و الفلفلو بعدين نجيب بصل مبشور و عليه ملح و فلفل و شوية خلو نغرز الفرخة بالسكين لحد ما نصل الفتحات الي العظمو نحاول ندخل التتبيلة بتاعتنا في الفتحات ديه و نسيب الفرخة فيها 5 دقائق مثلاو نفتح الفرن علي درجة حرارة متوسطة(بين المتوسطة و العالية)ركزوا معايا بأه علشان اللي جاي عايز تركيزنجيب زجاجة حاجة ساقعة فاضيةو التتبيلة حتكون نزلت شوية ماية بجانب الخل اللي حطيناهنلم التتبيلة اللي تحت الفراخ بالماية و نحطهم جوة زجاجة الحاجة الساقعة و نجيب الفرخة و ندخل الزجاجة في بطن الفرخة بحيث يكون عنق الزجاجة داخل الفرخةكده بالضبطيعني هنستخدم زجاجة الحاجة الساقعة كحامل للفرخةكدهو نكتف الفرخة كويسباننا نحط رجليها في الفتحةو نحط الفرخة بالزجاجة علي صينية و ندخلهم في الفرنطبعا انتم مستغربين ليه انا استخدمت الزجاجة الفارغة(هو وجع دماغ و خلاص)لا يا فندم مش وجع دماغ ولا حاجةده علشان احنا مستعجلين و الفرخة ما خدتش وقت في التتبيلفإحنا حطينا التتبيلة جوة الزجاجة الفاضية و وقفنا الفرخة علي الزجاجة علشان ايييه؟؟التتبيلة هتسخن و هتغلي و تتطلع البخار بتاعها داخل الفرخةبس عايزة انبهكم ان عنق الزجاجة تكون جوة الفرخة مش برهيعني الصورة ديه غلطلازم العنق تكون جوة علشان نسنفيد بالبخاراحنا مش عايزين نبخر الفرن هنبخر الفرخة بسولا تقلقوا لا الزجاجة هتنفجر ولا اي تساؤلات من اللي اتسألتها تلتميت مرة ديه هتحصل لمدة ساعة البخار بيدور جوة الفرخة..و كمان في فايدة كمانان الفرخة مش هتنشفهتفضل طريةمن جوةو مقرمشة من بره( ماتركزوش في الصورة اوي علشان صاحبتنا اللي عملت الفراخ ماخدتش بالها من التحذيرات و برضه طلعت العنق بره الفرخة من الناحية التانية) في حاجة مهمة كمانالمفروض ما نشيلش الجلد من علي الفرخة علشان هو ده اللي هيساعد انها مانتشفشو يديها لون تححححفةو لا تقلقوا هو هيسيح خااالصو هيكون عبارة عن جلدة مقرمشةيعني المرأه العاملة ترجع من بره ومعاه الفرخة يا دوب تغسلها و تعملها اللي قلنا عليه ده و تدخل ترتاح لها ساعة كده علي ما الفرخة تستويلو الفرخة في حدود كيلو نص بتاخد ساعةلو اكتر يبقي الوقت هيكتر شويفنتابع تسوية الفرخة بأننا نغرز سكين في الدبوس بتاع الورك علشان هو ده اخر حاجة بتستويو بالهنا و الشفا | |
|
عاشقة التصميم بنوتة متميزة
• الجنسًـِـِ ||° : انثى • الآبرآجـِـ||° : • عًدد مشآاركتي ||° : 529 نقاط : 54228 تقيم الموضوع : 0 تاريخ التسجيل : 10/03/2010 الوظيفة : تلميذه
| موضوع: رد: فراخ مشوية الأربعاء مارس 17, 2010 6:27 pm | |
| شكرا اختي على الموضوع تسلمي تحياتي: _:...عاشقة التصميم...:_ | |
|