منتدي نورهان للبنوتات
تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه 151930980
منتدي نورهان للبنوتات
تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه 151930980
منتدي نورهان للبنوتات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


للسيدات والبنات فقط
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

التسجيل للمراة فقط يمنع منعا باتا تسجيل الرجال والاولاد واذا تم تسجيل الرجال سوف يتم حذف العضوية فورا


 

 تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نورهان
مؤسسة الموقع
مؤسسة الموقع
نورهان


تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه Gw68ii39r1jl
• آاحتراآم قوانين المنتديـ||° : تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه QwY27238
• الجنسًـِـِ ||° : انثى
• الآبرآجـِـ||° : الحمل
• عًدد مشآاركتي ||° : 1974
• بلدك||° : مصر
• عَرفت المِنتدىً منـِـِ ||° : غير ذلك
تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه 8gb64073
نقاط : 58844
تقيم الموضوع : 24
تاريخ التسجيل : 24/01/2010
الوظيفة : تلميذة

تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه   تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه I_icon_minitimeالأربعاء مارس 17, 2010 6:19 pm

[center][center][center]بسم الله نبدأ

مقادير الكيكه الاسفنجيه

6 بيضات
كوب سكر
كوب وربع دقيق
نصف ملعقه صغيره بكنج بودر
نصف ملعقه صغيره فانيليا
ملعقه صغيره محسن كيكه(هو عباره عن جيل أبيض يباع عند العطار) << اختياري يمكن الاستغناء عنه

تكه بسيطه : كل المكونات تكون في درجة حرارة الغرفه وخاصة البيض علشان لو بارد مش هيرتفع لما تضربيه

الطريقه

ينخل الدقيق مع البكنج بودر
تدهن صينيه كيكه (متحركة الجوانب ) بالسمنه والدقيق

مقاس الصينيه 24

تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه Src1237329208

يسخن الفرن على درجه متوسطه (180 درجه مئويه ) وتركته يسخن وفي أثناء ذلك حضرت عجينة الكيكه
-----------
يضرب البيض مع المحسن والفانيليا بالمضرب الكهربا على سرعه منخفضه لمدة دقيقه
ثم يضاف السكر الناعم ونزود سرعة المضرب .. مع استمرار الخفق لمدة لا تقل عن ربع ساعه وكل ما زادت مدة الخفق كان أحسن
حتى يتضاعف حجم البيض ويصبح مثل الكريمه (المضرب بيعمل فيه تموجات زي الكريمه ) ولونه فاتح

بعدها مباشرة يضاف الدقيق والبكنج المنخولين على هيئة رشات خفيفه مع التقليب بالراحه خالص من تحت لفوق بمعلقه او سكينه مسطحه عريضه علشان ما يضيع الهواء الموجود في البيض المضروب

يصب الخليط في الصينيه المدهونه واخبطي الصينيه على الرخامه عدة مرات للتخلص من الفقاعات الكبيره...
ويدخل الفرن السابق تسخينه لدرجة 180 درجه مئويه على الرف الاوسط ... ولا نفتح باب الفرن على الكيكه الا بعد نص ساعه

بتاخد تقريبا 45 دقيقه في الفرن

اغرسي في المنتصف سيخ خشب ولو خرج نظيف بدون عجينه يبقى استوت باذن الله وخرجيها على طول ولا تتركيها في الفرن حتى لا تنكمش
-------------------------------------------------

مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه

1- ضرب البيض والسكر حتى يتضاعف ويصبح قوامه مثل الكريمه وفاتح واضافة الدقيق على دفعات ونقلبه بالراحه
2- درجة حرارة الفرن تكون مظبوطه 180 .. لان لو الحراره عاليه هتتحمر من الخارج ومن الداخل هتكون نيه فهتهبط ولو منخفضه الكيكه مش هترتفع وهتنشف في الفرن
3- توضع في وسط الفرن للتوزيع الجيد للحراره من اسفل واعلى الكيكه
4- عدم فتح باب الفرن الا بعد مرور نص ساعه على الكيكه
5- التأكد من استوائها ... لان لو خرجتيها وهي لسه نيه من المنتصف هتهبط
6- أهم شئ انك لما تخرجيها من الفرن لا تضعيها في مكان بارد أو به تكييف أو هواء لانها هتهبط وتنكمش .. يجب أن توضع في مكان دافي قريب من الفرن (أنا أضعها فوق الفرن أو فوق البوتاجاز وبعيد عن الشباك أو التكييف)

-------------------------

كريمة البندق بالكراميل

2 كيس دريم ويب
اضربيهم مع نص كوب حليب مكثف (غير محلى)

ثم تذاب ورقتين جيلاتين في معلقة ماء على النار حتى الذوبان ثم نصفيهم ونتركه يبرد
يضاف الجيلاتين للخليط السابق ..
ويضاف معلقتين كراميل(سكر محروق) وباقي علبة كبيره من الحليب المكثف
مع الخفق بالمضرب الكهربا او في كوباية الخلاط لحد لما نحصل على كريمه متجانسه
ثم يضاف لهم معلقة بندق وممكن فسدق مفروم ونقلبهم
------------------------
تجهيز التورته

بعد ما الكيكه تبرد تقطع لقسمين او ثلاثه ونسقيها برشات خفيفه من الشربات
في نفس الصينيه متحركة الجوانب اللي خبزنا فيها الكيكه
نرص طبقات من الكيكه والكريمه والفاكهه وممكن ندهن الكيكه بمربى المشمش
المهم ان اخر طبقه تكون كريمه ونوزعها جيدا ونساوي سطحها مع عدم ترك فراغات في الجوانب علشان الجيلي مش ينزل من الجوانب لما نصبه على الوجه

ندخل الكيكه الفريزر ونتركها تجمد والكريمه تتماسك كويس

في اثناء ذلك نحضر الجيلي
تكه مهمه : قللي كمية الميه .. يعني لو الباكو مكتوب عليه كوبايتين اعملي كوباية ونص او كوباية ميه فقط .. علشان يتماسك ويطلع جامد ومش سايح على الجوانب .. وعادة التورته بتاخد باكو او تلاته جيلي حسب ارتفاع الكيكه والصينيه

ونقطع الفاكهه ممكن تستخدمي فصوص البرتقال المخليه او الخوخ المعلب شرايح وفواكه مسكره
و ممكن الموز والعنب خطير مع الجيلي .. او اي فاكهه مفضله

طلعي الصينيه من الفريزر وصبي عل الوجه نص مقدار الجيلي المذاب ودخليه الفريزر مره تانيه يجمد

ضيفي على الفاكهه معلقتين جيلي ثم وزعيها بشكل جمالي على سطح الجيلي ودخليها الفريزر .. الخطوه دي مهمه علشان الفاكهه تمسك في الجيلي ومش تتحرك اثناء صب باقي الجيلي

بعدين ضيفي باقي الجيلي ولما يجمد غلفي الصينيه ببلاستيك واحتفظي بيها في الفريزر

عند التقديم خرجيها قبلها بوقت وفكي جوانب الصينيه وزيني الجوانب بجوز هند او مكسرات وحطيها في الثلاجه من تحت لحين التقديم

تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه 1263633527

تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه 1263483454
بالهنا والشفا

[/center]
[/center]
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://norhan14.yoo7.com
عاشقة التصميم
بنوتة متميزة
بنوتة متميزة
عاشقة التصميم


تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه Gw68ii39r1jl
• الجنسًـِـِ ||° : انثى
• الآبرآجـِـ||° : السمك
• عًدد مشآاركتي ||° : 529
تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه 8gb64073
نقاط : 54258
تقيم الموضوع : 0
تاريخ التسجيل : 10/03/2010
الوظيفة : تلميذه

تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه   تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه I_icon_minitimeالأربعاء مارس 17, 2010 7:23 pm

شكرا اختي على الموضوع
تسلمي
تحياتي:
_:...عاشقة التصميم...:_
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تاجرة السعادة
بنوتة حبوبة
بنوتة حبوبة
avatar


تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه Gw68ii39r1jl
• الجنسًـِـِ ||° : انثى
• الآبرآجـِـ||° : الحمل
• عًدد مشآاركتي ||° : 39
تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه 8gb64073
نقاط : 52729
تقيم الموضوع : 0
تاريخ التسجيل : 23/06/2010
الوظيفة : تلميذة

تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه   تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه I_icon_minitimeالجمعة أغسطس 06, 2010 4:14 pm

شكرا على الموضوع تسلمى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة
» مفاتيح الرجل

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي نورهان للبنوتات  :: اقسام الطبخ :: حلويات ومشروبات-
انتقل الى: