منتدي نورهان للبنوتات
تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 151930980
منتدي نورهان للبنوتات
تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 151930980
منتدي نورهان للبنوتات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


للسيدات والبنات فقط
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

التسجيل للمراة فقط يمنع منعا باتا تسجيل الرجال والاولاد واذا تم تسجيل الرجال سوف يتم حذف العضوية فورا


 

 تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نورهان
مؤسسة الموقع
مؤسسة الموقع
نورهان


تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة Gw68ii39r1jl
• آاحتراآم قوانين المنتديـ||° : تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة QwY27238
• الجنسًـِـِ ||° : انثى
• الآبرآجـِـ||° : الحمل
• عًدد مشآاركتي ||° : 1974
• بلدك||° : مصر
• عَرفت المِنتدىً منـِـِ ||° : غير ذلك
تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 8gb64073
نقاط : 58844
تقيم الموضوع : 24
تاريخ التسجيل : 24/01/2010
الوظيفة : تلميذة

تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة Empty
مُساهمةموضوع: تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة   تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة I_icon_minitimeالأربعاء مارس 17, 2010 5:51 pm

تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 1257629184


تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 1257629384


أولا:مقادير الكيكة الأسفنجية:

بالنسبة لصينية مقاس 26:
8بيضات
200 جم سكر
210 جم دقيق
70 جم نشا
1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
2 كيس فانيليا

والمقادير دى مضبوطة جدا وبتدى كيكة هشة ودى من مشاركة العضوة الجميلة nohazd صاحبة ملف وعدت فأوفيت بس مقادير النشا مع الدقيق من خلال تجاربى لقيت إنى لو شلت ربع مقدار الدقيق وحطيت بداله نشا بتكون النتيجة أحلى

الطريقة :

1- ندهن صينية مقاس 26 بالسمن ونرشها بالدقيق
2- ننخل الدقيق والنشا والبيكنج بودر مرتين
3- نولع الفرن على 180 درجة
4- نضرب البيض والفانيليا والسكر على السرعة الأولى لحد ما السكر يدوب وبعد ما نتأكد إن السكر داب نعلى السرعة ودى نصيحة الشيف حسن و نستمر فى الضرب لمدة ربع ساعة متواصل
5- نركن المضرب ونبتدى نضيف المقادير الجافة المنخولة ملعقة ملعقة أنا بإستخدم دراع المضرب فى التقليب ويكون التقليب بخفة من فوق لتحت
6- نصب الخليط فى الصينية ونحطها فى الفرن وبتاخد حوالى 40 دقيقة نطلعها وماننساش نختبرها بعود الخلة فى النصف عشان نتأكد إنها إستوت وبعد ما تبرد نقلبها على منخل سلك

و ما نسيتش نصيحة العضوة الجميلةroby 7 :
بنطلع كل حاجة من التلاجة قبل الشغل بساعة لضمانإن كل حاجة تكون درجة حرارتها واحدة

ثانيا:مقادير موس الشيكولاتة:
موس الشيكولاتة دة ممكن يعمل معاكى إرتفاع للكيكة بحيث تكون شبيهة بتورتة الأيس كريم بشرط بقاءه فى التلاجة ساعتين قبل الأستخدام وأنا باعمله كتير لوحده واحطه فى الفريزر على إنه أيس كريم شكولاتة أوأحطه فى التلاجة وأقدمه للولاد على إنه دانيت شكولاتة زى الصورة دى:
تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 1257629521
لكن أنا إستخدمته كحشوة فقط يعنى ماعليتش الكيكة قوى بيه
وما حبيتش أستخدم بيض فيه وإكتفيت بالكريم شانتيه بدل مارينج البيض
نرجع تانى للمقادير:

1-ربع كيلو شيكولاتة خام 250 جرام


2-تمن كيلو كريم شانتيه بودرة


3- لبن حوالى نصف كوب أو أكتر


4- نصف كوب زبد


5- ملعقة كبيرة نشا مذاب فى ربع كوب ماء


6- ملعقة كبيرة جلاتين مذاب فى كوب ماء ساخن ونسيبه على جنب


7-3ملاعق كبيرة كاكاو خام ويمكن الأستغناء عنه والأكتفاء بالشيكولاتة


8- نصف كوب سكر بودرة فى حالة إستخدام الكاكاو


الطريقة :


1- نسيح الشيكولاتة والزبدة على نار هادية


2-نضيف السكر والكاكاو واللبن لغاية أما يمتزج المقدار


3-وبعدين نحط النشا لغاية أما يتقل المقدار ويكون شبيه بقوام الكريمة وبعدين نحط الجلاتين ونسيبه يبرد خالص خالص ممكن نحطه شوية فى التلاجة


4- نخفق الكريمة مع لبن ساقع بنحط اللبن بحرص مابنذودش عن ربع كوبايةوبعدين نحط الكريمة شوية فى التلاجة


5- نخفق الكريمة على الشيكولاتة بالمضرب بيكون عامل زى الأيس كريم



أنا إستخدمته على طول للحشو
ثالثا: ندوب 2 باكو جيلى أحمر فى تلاتة ونصف كوب ماء فى نفس الصينية بتاعة الكيكة ونقطع موز عليهم لحد أما الصينية تتملى ونحطها فى التلاجة لحد أما الجيلى يجمد

وبعدين نذوق الكيكة زى الصور:
أنا قسمتها تلات أقسام دة أول قسم عليه موس شيكولاتة وكمبوت

تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 1257629723

وحطيت تانى جزء عليه بندق وكمبوت بعد موس الشيكولاتة طبعا

تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 1257629786
وبعدين تالت قسم وسويت الجوانب بالموس
تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 1257629875
وبعدين حطيت مكسرات فى الواقع سودانى عشان التكاليف
تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 1257629957

وفى الأخر نحط الكيكة على الجيلى ونضغط برفق زى الصورة




تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 1257630097
ونجيب صينية أكبر فيها ماء ساخن ننزل الصينية فيها ونطلعها على طول يادوب لحظة زى ما وصفت لنا حبيبة قلبى عمرنا الجميلة فى موضوعها تورتة الجيلى خفيفة جدا
ودة بيكون شكلها بعد القلب
تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 1257630308
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://norhan14.yoo7.com
عاشقة التصميم
بنوتة متميزة
بنوتة متميزة
عاشقة التصميم


تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة Gw68ii39r1jl
• الجنسًـِـِ ||° : انثى
• الآبرآجـِـ||° : السمك
• عًدد مشآاركتي ||° : 529
تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة 8gb64073
نقاط : 54258
تقيم الموضوع : 0
تاريخ التسجيل : 10/03/2010
الوظيفة : تلميذه

تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة   تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة I_icon_minitimeالأربعاء مارس 17, 2010 6:11 pm

شكرا اختي على الموضوع
تسلمي
تحياتي:
_:...عاشقة التصميم...:_
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تورتة الجيلى بموس الشيكولاتة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تورتة الجيلي بكريمة البندق طعم خيااال + مفاتيح نجاح الكيكه الاسفنجيه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي نورهان للبنوتات  :: اقسام الطبخ :: حلويات ومشروبات-
انتقل الى: