و بالخطوات المفصلة المصورة للي ما يعرف يعمل المحشي
و ممكن تعملي بنفس الخلطة باقي أنواع المحاشي
2 كرنب أو ملفوف متوسطة الحجم مسلوق و مقطع
4 كوب أرز مصري مغسول و مصفي من الماء
للخلطة3 بصلات كبيييرة مقطعة صغير
3 فص ثوم كبيرة مفرومة
2 كيلو طماطم مفرومة بالخلاط (عصير)
5 ملاعق كبيرة صلصة طماطم
4 ملاعق كبيرة سمن
4 ملاعق كبيرة زيت
ملح و فلفل أسود و بهارات (حسب الزوق)
ربطة من كل من ( البقدونس + الكزبرة الخضراء + الشبت + نعناع أخضر) مغسولة و مقطعة صغير
1 ملعقة كبيرة نعناع أخضر ناشف
مرق لحم أو دجاج
ممكن تستعملي الماجي لكن انا مش بحب أستعمله
نضع السمن و الزيت في قدر علي النار ثم نضع البصل
و تقلب حتي يزبل البصل و يصفر لونه
ثم نضع الثوم المفروم و نقلب
ثم نضع عصير الطماطم
ثم نضع الملح و الفلفل الأسود و البهارات( و أنا حطيت 1 ملعقة كزبرة خضراء مجففة و يمكن الاستغناء عنها)
و تقلب و تترك علي النار حتي تتسبك الطماطم كويس و تقلب من حين لآخر
و نضع 2 ملعقة صلصة طماطم و تقلب جيدا
ثم نضع الخضرة كلها و النعناع الناشف
و تقلب و تترك لتغلي معا ثم نطفي النار و تترك لتهدأ
ثم نضع الأرز المغسول و تقلب الخلطة كويس
و دي الصورة النهائية للخلطة و الكرنب المسلوق و المقطع
ثم نبدأ بالحشو نأخد ورقة ملفوف و نضع علي طرفها مقدار من الخلطة
و تلف علي شكل رول
و تكرر العملية حتي الانتهاء من ورق الملفوف و يرص في القدر و ممكن تحطي في القاع شرائح بطاطس
نغلي المرق في قدر آخر و نضع باقي الصلصة و نعدل الملح
و نضع طبق فوق المحشي حتي لا يتفكك و نضع المرق علي المحشي
(كمية المرق تغمر المحشي كله )
و بعد الغليان تهدأ النار علي الآخر يعني تكون النار هادئة جدا و نغطي عليه حتي ينضج تقريبا ساعة الا ربع الي ساعه
و دي صورة بعد النضج
يترك ليهدأ ثم يقدم
و بالهنا و العافية