منتدي نورهان للبنوتات
السمك والجمبري بأنواعه وبالصور 151930980
منتدي نورهان للبنوتات
السمك والجمبري بأنواعه وبالصور 151930980
منتدي نورهان للبنوتات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


للسيدات والبنات فقط
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

التسجيل للمراة فقط يمنع منعا باتا تسجيل الرجال والاولاد واذا تم تسجيل الرجال سوف يتم حذف العضوية فورا


 

 السمك والجمبري بأنواعه وبالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نورهان
مؤسسة الموقع
مؤسسة الموقع
نورهان


السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Gw68ii39r1jl
• آاحتراآم قوانين المنتديـ||° : السمك والجمبري بأنواعه وبالصور QwY27238
• الجنسًـِـِ ||° : انثى
• الآبرآجـِـ||° : الحمل
• عًدد مشآاركتي ||° : 1974
• بلدك||° : مصر
• عَرفت المِنتدىً منـِـِ ||° : غير ذلك
السمك والجمبري بأنواعه وبالصور 8gb64073
نقاط : 58814
تقيم الموضوع : 24
تاريخ التسجيل : 24/01/2010
الوظيفة : تلميذة

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Empty
مُساهمةموضوع: السمك والجمبري بأنواعه وبالصور   السمك والجمبري بأنواعه وبالصور I_icon_minitimeالأربعاء أبريل 07, 2010 4:39 pm



السمك والجمبري بأنواعه وبالصور MvR51114

**السمك بالزيت والليمون:

..المقادير:
-سمك منظف ومشقوق شق صغير من البطن(أنا أستخدمت الدنيس)
-تتبيله الثوم واللي هستخدم منها فكذا وصفه وهي عباره عن(ثوم مدقوق شطه ناشفه حراقه كمون ملح عصير ليمونه)
-ربع ك زيت م ص ملح عصير 3 ليمونه"ممكن أكتر لو تحبي"
-نص م ص كركم

..الطريقه:
-تعمل شقوق في السمكه من الخارج ..وتتبل السمكه من الداخل وفي الشقوق بتتبيله الثوم ثم تدهن بالكركم من الخارج
-يرص السمك في صينيه ثم يضاف له ملعقتين من خليط الليمون والزيت ويدخل الفرن علي نار عاليه نوعا وبعد أن يتشربها السمك يضاف له كميه أخري من العصير وهكذا ..ثم يحمر فالشوايه ويقدم مع أرز صياديه أو أرز أصفر..

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Emy3umnxpxw7

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور 07cohv4p1x8w

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور 05h352gtx8bv

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور OoCZme04171224


**السمك الصياديه:
...المقادير:
-سمك منظف ومقطع أجزاء بالعرض(أستخدمت القاروص)
-بصله متوسطه
- ربع ك عصير طماطم(أكلتي لفردين فقط)
-ليمونه
-ملح وكمون وشطه

..الطريقه:
-تحمر البصله فالزيت حتي تتحول للون البني(مش تتحرق يعنيلأن في ناس بتحرقها فعلا وده طبعا غلط)
-ترفع البصله من الزيت وتوضع في الخلاط ويضاف لها كوب ماء وتضرب
-تصب مره أخري في أناء التحمير ويضاف لها عصير الطماطم وعصير ليمونه وملح وكمون وشطه خفيفه
-تترك تغلي علي النار وعندما يثقل قوامها يضاف السمك ويترك لينضج .

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Qs1o7is933ms

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور 0pb62nk4m3cr

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور 9t9133bub9od

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور KlWNFx04171227 **السمك السنجاري:
..المقادير:
- سمك منظف (أستخدمت البوري)وهنا أستخدمت طريقتين لشق السمك فقمت بشق بعضهم طوليا من الرأس "كنت كلتها فـاسكندريه وعجبتني وشفت أم شادي الله يبارك فيها عملتها فالمنتدي" وطريقه تانيه وهي اللي كنت بعملها قبل كده كنت بنظف السمك من فتحه الخياشيم من غير عمل أي شق فبطن السمكه
-طماطم وبصل مقطع مكعبات
-تتبيله الثوم
-عصير ليمون

..الطريقه
-يدهن السمك المشوق بتتبيله الثوم والغير مشقوق يتبل من الداخل
-يرص خليط البصل واالطماطم علي السمك ويحشي ببطن السمكه الغير مشقوق
-يرص في صينيه مدهونه زيت ويرش بالملح والكمون وعصير الليمون ويرفع علي نار أو يدخل الفرن ويحمر

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور I9c353vx714d

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Qbnid6ehopee



السمك والجمبري بأنواعه وبالصور RAjxUM04171242

**السمك المشوي:
..المقادير :
-سمك بوري أو أي نوع تفضليه
-رده (نخاله الدقيق)
-ملح وليمون وشطه يرش بهم السمك بعد الشوي ولو السمك صغير زي السردين يفضل أضافه الماء للتبيله

..الطريقه:
-يرش السمك بالرده ويرفع علي صاج ساخن أو يدخل الفرن ( وأنا بشويه فالفرن علشان كده مش بعرف أصور الخطوات)
-يقلب علي الجانبين ثم تهدأ النار حتي يجف ماؤه لو حجم السمك كبير
-يخرج من الفرن ويرش فورا بالملح والليمون والشطه ويغطي جيدا جداااا

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Ph0nJ604171245
**السمك المقلي:
طبعا ماشاء الله كل الناس عارفه طريقته بس ساعات ناس بتسأل بالتحديد عن الطريقه الدمياطي ودي طريقتي أنا شخصيا ويارب تعجبكو

..المقادير:
-كميه سمك حسب العدد(أستخدمت سمك موسي)
-تتبيله الثوم
-زيت للقلي
-دقيق للتغطيه مضاف له بيكنج بودر

..الطريقه:
-يتبل السمك ثم يترك ساعه علي الأقل ثم يغطي بالدقيق ثم يدخل الثلاجه من نص ساعه لساعه ثم يحمر في زيت غذير
السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Ifz7giop1nlr
السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Tuk07le4g29w





**صينيه السمك بالصلصه:
..المقادير:
-سمك منظف ومقطع أجزاء(أستخدمت القاروص)
-عصير طماطم
-بصله متوسطه
-ملح وفلفل وكمون
-عصير ليمونه
-بقدونس مفروم

..الطريقه:
-تقطع البصله ناعم وتحمر في زيت خفيف
-يضاف عصير الطماطم والملح والتوابل وتترك لتغلي
-يضاف السمك وعصير الليمون ويترك لينضج
-يرش البقدونس ثم يدخل الفرن للتحمير

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Qblm3bvunlst

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور 03u1cbe78kai

السمك والجمبري بأنواعه وبالصور Fv8as4b5tsd5
السمك والجمبري بأنواعه وبالصور DnO2pg04171315


السردين المملح:
..سردين يضاف له كميه مناسبه من الملح والشطه ويخلط جيدا جدااااااااا ويوضع في كيس نايلون ويغلق جيدا لمده من 5 أيام لأسبوع
بعد كده تزال القشره ويتبل بالليمون وزيت خفيف ومعاهم الشبت والبصل والطماطم وبالهنا أحلي طبق سردين...
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://norhan14.yoo7.com
 
السمك والجمبري بأنواعه وبالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ارز باللحم في الفرن وبالصور
» السمك المقلي مع الارز بالصوووووووووووور
» احلي كيكه شيكولاته وبالصور كمان
» طريقة عمل المكرونة بطريقة جديدة جدااااااااااا وبالصور
» السمك الفيلية المشوي بالفرن بالصوووووووور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي نورهان للبنوتات  :: اقسام الطبخ :: اطباق رئيسية :: اطباق بحرية-
انتقل الى: