متبـل باذنجــان البابا غنوج
حبة باذنجان نخرمها بالشوكة و نشويها بالفرن و بعدين بنطلعها
(انا شخصيا بشويها على صفيحه الفرن مع التقليب المستمر
بتستوى عالطول وبتخرج رائعه)
توضع في ماء بارد عشان التقشير يصير اسهل
نزيل القشر مع عدم ازالة الراس..يعني تمسكي الراس و تقشري بايديك
نفتحها ...و طبعا نظفي من البذر قد ما تقدرى عشان ماتبقاش مره
توضع في صحن بلاستيك .. نهرسها..طبعا بنكون شلنا الراس
(انا القطه بعملها فى الكبه اسهل بكتير واريح وبيطلع قوامها رووووووعه)
الان نضيف فص ثوم مدقوق..ملعقة كبيرة طحينة..معلقة كبيرة لبن زبادي..ملح و عصير ليمون.
نخلطهم جيدا مع الباذنجان و نهرسها مرة ثانية حتى يمتزجوا جيداً
(برضه بحط كل المكونات مع الباذنجان وفى الكبه يعنى تجهزى كل الموضوع
وتحطيه فى الكبه مره واحده )
نفردها بصحنين صغار او صحن كبير و نرش عليها زيت زيتون
و ممكن تزيننيها بالبقدونس..
وبالف عاااااافيه