منتدي نورهان للبنوتات
بيتزا رووووووووووووعة 151930980
منتدي نورهان للبنوتات
بيتزا رووووووووووووعة 151930980
منتدي نورهان للبنوتات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


للسيدات والبنات فقط
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

التسجيل للمراة فقط يمنع منعا باتا تسجيل الرجال والاولاد واذا تم تسجيل الرجال سوف يتم حذف العضوية فورا


 

 بيتزا رووووووووووووعة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نورهان
مؤسسة الموقع
مؤسسة الموقع
نورهان


بيتزا رووووووووووووعة Gw68ii39r1jl
• آاحتراآم قوانين المنتديـ||° : بيتزا رووووووووووووعة QwY27238
• الجنسًـِـِ ||° : انثى
• الآبرآجـِـ||° : الحمل
• عًدد مشآاركتي ||° : 1974
• بلدك||° : مصر
• عَرفت المِنتدىً منـِـِ ||° : غير ذلك
بيتزا رووووووووووووعة 8gb64073
نقاط : 58854
تقيم الموضوع : 24
تاريخ التسجيل : 24/01/2010
الوظيفة : تلميذة

بيتزا رووووووووووووعة Empty
مُساهمةموضوع: بيتزا رووووووووووووعة   بيتزا رووووووووووووعة I_icon_minitimeالأربعاء مارس 17, 2010 6:12 pm

المقادير

نذوب باكو خميره فوريه جافه او معلقه واحده خميره بيره في ربع كوباية ميه دافيه (لا هي سخنه تموت الخميره ولا هي بارده توقف عملها لما تحطي فيها صبعك تكون دافيه وفي نفس الوقت تتحملي حرارتها)
ونضيف لها معلقة سكر ونتركهم في مكان دافي لحد لما ترتفع وتعمل رغاوي وده دليل ان الخميره فعاله

4 كوب دقيق - معلقه كبيره بكنج بودر - معلقه صغيره ملح ... يتخلطوا مع بعض في طبق كبير
نعمل حفره في نص الدقيق ونضيف الخميره المذابه ومعلقتين كبار زيت زيتون (ربع كوبايه)
ونبدأ نعجن العجينه باضافة كوباية ل كوباية ونصف حليب دافي حسب نوع الدقيق اوخليط من الحليب والماء

ننقل العجينه على الترابيزه ونعجنها كويس بالضغط عليها وتجميعها مره تانيه وهكذا وهي بتبقى بتلزق في الايد في الاول بس مع استمرار العجن هتبدأ تلم
وممكن ترشي رشات خفيفه دقيق اثناء العجن لحد لما تحصلي على عجينه مطاطيه ممكن فردها

وده شكلها

بيتزا رووووووووووووعة 1267691528

نحطها في طبق كبير ونرشها بالدقيق من فوق وتحت او ندهنها زيت وتتغطى بفوطه نظيفه

نتركها ساعه تتخمر في مكان دافي لحد لما ترتفع

وده شكلها بعد التخمير

بيتزا رووووووووووووعة 1267692108

اثناء التخمير نبدأ نجهز التوبينج ...

الصلصه

معلقة صغيره ثوم مفروم تتحمر مع معلقتين زيت زيتون بدون ما يتحرق الثوم ولا يتغير لونه ونضيف عليها 3 طماطم مقشرين ومفرومين ناعم ومعلقتين صلصه ونتركها على نار هاديه لحد لما الميه تنشف
في الاخر نضيف ملح ونقطتين خل ورشة سكر ورشة زعتر او ريحان او نعناع .... ساعات باضيف شبت او بقدونس خاصة لو بيتزا الجمبري او فواكه البحر

تقطيع الحشو

تقطعي فلفل شرايح كتييير و زيتون ثلاثه او اربعه وبسطرمه او سوسيس و نبشر الجبنه الرومي معلقتين وفصين ثوم نفرمهم ونحضر الجبنه الموتزاريلا

لو هاعملها بفواكه البحر باشوح الجمبري والسبيط في شوية ثوم وعصير ليمون او رشة سماق وملح واسيبهم على النار العاليه 5 دقايق لحد لما ميتهم تنشف

لو بالتونه بتصفيها من الميه او الزيت كويس قبل ما تستخدميها

نفرد العجينه بالنشابه .. المقدار ده بيعمل واحده كبيره تكفي الاسره كلها . نفردها بسمك متوسط لا هي رفيعه ولا تخينه

وننقلها على الصينيه تكون مدهونه زيت ونبدأ نفرد في الاول الصلصه
ثم رشة جبنه موتزاريلا علشان تمسك الحشو
ثم نرص البسطرمه والسوسيس او الجمبري او التونه والزيتون الثوم المفروم وعلى الوجه الفلفل الاخضر
وفي الاخر باقي الجبنه (باستخدم الكيس كله) ورشة خفيفه جبنه رومي

نتركها تخمر مره تانيه في مكان دافي لمدة نص ساعه او ساعه ... او في الثلاجه لتاني يوم

نسخن الفرن قبل ما نحط البيتزا على حراره عاليه 200 درجه
هي بتاخد عشر دقايق ربع ساعه بالكتير وقبل ما نخرجها نرش عليها زيت زيتون

نخرجها مباشرة من الفرن اول ما تتحمر ... وتكه صغيره بلاش تحمري الجبنه قوي .. مجرد ما تسيح وتاخد لون خفيف خرجيها
وغطيها بصينيه او غطا بنفس الحجم علشان تطرى من البخار الناتج منها

وده شكلها النهائي


بيتزا رووووووووووووعة 1267692485


بيتزا رووووووووووووعة 1267693168


نيجي بقى لاهم حاجه وهي المشاكل اللي بتقابلنا في البيتزا

1- البيتزا بتطلع معجنه بالرغم من ان الخميره والمقادير مظبوطه
الموضوع ده بيحصل لما بتتخمر فتره زياده عن الساعه ولو حصل اي ظرف خلاكي تأخري استخدام العجينه دخليها الفريزر علشان توقفي عمل الخميره ولما تحبي تعمليها خرجيها تفك في مكان دافي واستخدميها عادي
او ممكن تكون بسبب ان السايل في العجينه كتير عن الدقيق (العجينه سايبه)
او ان الخميره مش شغاله وماخمرتش كويس

2- البيتزا بتتحرق من تحت ومقرمشه من تحت فقط .. اما نوع الصينيه بيحرق الاكل او انك بتدهني زيت كتيييير قوي او ان فرنك عالي بزياده وفي الحاله دي ارفعي الصينيه على اعلى رف في الفرن

3- البيتزا ناشفه ... لو عجنتيها بميه فقط وفردتيها رفيع هتطلع كريسبي وناشفه فالحل انك تدخلي فيها حليب وتفرديها مش رفيع قوي
او ان الفرن هادي او حطيتي البيتزا قبل ما تشغلي الفرن وتسخنيه والحل انك تسخني الفرن قبلها على حراره عاليه

4- العجينه مش بترتفع .. مااختبرتيش الخميره الاول لان الخميره ممكن تكون بايظه او نوعها مش كويس
وافضل نوع الخميره البيره من عند المخابز او اكياس رحاب(مكتوب عليها خميره جافه نشطه)

وممكن لو الخميره اختبرتيها الاول ومتأكده منها تكون بسبب انك عجنتيها بميه بارده مش دافيه او ان الجو ساقع .. وفي الحاله دي ... تسخني الفرن لحد لما يبقى دافي وبعدين تطفيه وتدخلي فيه العجينه متغطيه بفوطه لحد لما ترتفع مره تانيه

5- التوبينج بينزل ميه على العجينه ويسبب انها تتعجبن ... اللي بيعمل ده استخدام الطماطم او اي خضار بينزل ميه .. الطماطم قبل ما تستخدميها شيلي البذور وحطيها في مصفاه بعد ما تقطعيها علشان تتخلصي من الميه عن نفسي مش باستخدم طماطم وباكتفي بالصلصه
والافضل لو هتستخدمي خضار زي السبانخ او الكوسه تشوحيه قبلها لحد لما ميته تنشف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://norhan14.yoo7.com
عاشقة التصميم
بنوتة متميزة
بنوتة متميزة
عاشقة التصميم


بيتزا رووووووووووووعة Gw68ii39r1jl
• الجنسًـِـِ ||° : انثى
• الآبرآجـِـ||° : السمك
• عًدد مشآاركتي ||° : 529
بيتزا رووووووووووووعة 8gb64073
نقاط : 54268
تقيم الموضوع : 0
تاريخ التسجيل : 10/03/2010
الوظيفة : تلميذه

بيتزا رووووووووووووعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: بيتزا رووووووووووووعة   بيتزا رووووووووووووعة I_icon_minitimeالأربعاء مارس 17, 2010 6:17 pm

شكرا اختي على الموضوع
تسلمي
تحياتي:
_:...عاشقة التصميم...:_
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بيتزا رووووووووووووعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فساتين رووووووووووووعة
» بيتزا تحفة بالصور
» من انارده شفيفك رووووووووووووعة
» بيتزا الجبن..
» بيتزا بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي نورهان للبنوتات  :: اقسام الطبخ :: مقبلات ومعجنات وسندوتشات-
انتقل الى: