المقادير
شرائح لازانيا حسب حجم الصينيه الللى حاتستعمليها
وعلى فكره العلبه ممكن تسوى 4 صيانى لازانيا وصنية حلوه مربعه وكبيره
وده النوع اللى استعملته حلو كثير
كيس جبن موتزاريلا
مقادير العصاج
كيلو الا ربع صدور دجاج مخلى من العظم والجلد
بصله كبيره
قطعه زبد او معلقه كبيرة سمن
معلقه صلصه كبيره انا استخدمتها فى جزء من الصينيه ساشرح
مقادير الباشاميل4 ملاعق اكل سمن نباتى او بلدى برضه حسب الرغبه
8 معالق اكل دقيق
يعنى كل معلقه سمن عليها معلقتين دقيق
2 كيلو لبن ( حليب ) فريش ويكون دافئ
نيجى للطريقة
اول شيئ نبدء فى عمل العصاج
نقطع صدور الدجاج الى قطع صغيرة تشبه اللحم المفروم
نحضر الحله ونضع فيها السمن او الزبد
ونقطع البصله الى قطع صغيره ونحمرها لكن مانحرقها يادوب يتغير اللون فقط
ونضع قطع الدجاج ونرش عليها فلفل اسمر وملح ونتركه على نار هادئه لغايه ماتستوى
كده خلصنا العصاج
قبل سلق اللازانيا نحضر الصينيه وندهنا بقليل من الزيت ونفرش اول فرشه وهى الباشاميل
نسلق اللازانيا جزء جزء يعنى شرائح على قد الصينيه اول فرشه
نجيب حله ونضع فيها مويه وملح وقليل من الزيت ونتركها تغلى ونضع شرائح اللازانيا ومع التقليب بالمقصوصه حتى لاتلتصق مع بعض
تقريبا عشر دقائق فى كل سلقه وبتنشليها على مصفاه وتكونى فاتحه صنبور المياه البارد عليها يعنى مويه جارية
اول فرشهونبدء فى رص اول فرشه من اللازانيا فوق الباشاميل
نرش عليها العصاج
نرش الموتزاريلا
تانى فرشهنسلق اللازانيا مثل ماسوينا فى اول مره على قد الصينيه
نضع الباشاميل فوق العصاج والموتزاريلا ونفرده بحرص
نرص اللازانيا
ونرش العصاج والموتزاريلا وهنا انا عملتها نصفين نصف ساده ونصف وضعت عليها معلقه صلصه للى بيحب الصلصه
اخر فرشهبنسلق قطع اللازانيا مثل ماسوينا قبل
ونبدء فى رصها
بنصب باقى الباشاميل ونساويه ونرش على الوجه الموتزاريلا
وندخلها الفرن لحين ماتستوى وتحسى ان اجنابها ابتديت تتحمر
اشعلى الجريل ( الشوايه ) لتحمير الوجه
واتفضلن أحلى لازانيا من ايد هيومه
ودى قطعتين لاول واحده بترد بالموضوع