نورهان مؤسسة الموقع
• آاحتراآم قوانين المنتديـ||° : • الجنسًـِـِ ||° : انثى • الآبرآجـِـ||° : • عًدد مشآاركتي ||° : 1974 • بلدك||° : مصر • عَرفت المِنتدىً منـِـِ ||° : غير ذلك نقاط : 58844 تقيم الموضوع : 24 تاريخ التسجيل : 24/01/2010 الوظيفة : تلميذة
| موضوع: الكوسة بالبشامل الأحد مارس 14, 2010 5:49 pm | |
| الكوسه بالبشاميل المقادير كيلو كوسه مقشره و مقطعه حلقات مدوره بصله مفرومه ناعم 4 فصوص توم مفرومين زعتر ناشف نعناع ناشف أي أعشاب أخرى تحبينها 2 مكعب ماجي جبن موتزاريلا
بالنسبه للبشاميل :1 مكعب ماجي 3 ملاعق دقيق 3 ملاعق زبده 3 كوب لبن.
الطريقه نضع زبده زيت في الطاسه تم نشوح البصل و التوم لحد ما يصفروا خالص ثم نضع 2مكعب ماجي و الزعتر و النعناع و أي أعشاب أخرى تفضلينها ثم نضع حلقات الكوسه و تترك على النار لحد ما تبقى سوتيه كده و دبلت , المهم ماتقلبهاش كتير عشان ماتجبش ميتها. قرب السواء نضع الملح و الفلفل.
البشاميل:نضع الزبده على النار و معاها مكعب الماجي لحد ما يسيح ثم نضع الدقيق و يقلب سريعا سريعا عشان مايكلكعش بمضرب البيض اليدوي
ثم نضع اللبن تدريجيا و نقلب برضه كويس و بعد ما نحط كل اللبن نسيبه على النار لحد ما يعمل البشاميل السمك اللي إنتي عوزاه و كل ما تقلبيه أكتر كل ما يكون سميك أكتر. ثم نضع الملح و الفلفل.
بس المهم هنا في الوصفه دي البشاميل يكون خفيف شويه عشان الكوسه تتشرب منه
ثم نرص كل الكوسه في صينيه و من فوقها كل البشاميل و على الوش نرش جبنه موتزاريلا.
ثم نضع الصينيه في الفرن تقريبا مدة ساعه إلا ربع على درجة حراره 190 أو 200.
و بالهنا و الشفا
| |
|
عاشقة التصميم بنوتة متميزة
• الجنسًـِـِ ||° : انثى • الآبرآجـِـ||° : • عًدد مشآاركتي ||° : 529 نقاط : 54258 تقيم الموضوع : 0 تاريخ التسجيل : 10/03/2010 الوظيفة : تلميذه
| موضوع: رد: الكوسة بالبشامل الثلاثاء مارس 16, 2010 5:50 pm | |
| شكرا يا قمر على الموضوع تسلمي تحياتي: _:...عاشقه التصميم...:_ | |
|